Ο χρόνος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας μέσα από τα μνημεία των Δελφών: από τη μάχη του Μαραθώνα στους Αιγός Ποταμούς» και εικαστικό εργαστήρι με θέμα: «Οι άθλοι του Ηρακλή και του Θησέα»

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνει θεματική ξενάγηση εντός του Αρχαιολογικού Χώρου και του Μουσείου των Δελφών και δημιουργική απασχόληση εντός του μουσείου. Η επιλογή της παρουσίασης των μνημείων του δελφικού ιερού που συνδέονται με την ακμή και το τέλος της αθηναϊκής δημοκρατίας, από το 490 έως και το 405 π.Χ., γίνεται λόγω της αδιαμφισβήτητης σημασίας της εγκαθίδρυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος στη διαμόρφωση της κοινής ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια της αθηναϊκής δημοκρατίας, και κυρίως από τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) έως και την καταστροφή του στόλου των Αθηνών στους Αιγός Ποταμούς (405 π.Χ.) διαμορφώθηκαν πανανθρώπινα ιδανικά, όπως η ισονομία και η ισηγορία. Η θεματική περιήγηση στα μνημεία του δελφικού ιερού, που συνδέονται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα της περιόδου αυτής, προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν μία από τις πλέον λαμπρές περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, η οποία συνέτεινε ουσιαστικά στη συγκρότηση της φυσιογνωμίας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έχει διάρκεια περίπου 1.30 ώρα.

Η δήλωση καταρτίστηκε από τη ΔΗΔ κατόπιν σάρωσης της ιστοσελίδας με το διαγνωστικό εργαλείο WAVE (Website Accessibility Evaluation Tool)

Ψηφιακοί Δελφοί © 2020. | Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Γλωσσάρι |

Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Σχεδίαση & Ανάπτυξη APT Information Systems S.A.

Weather @Delphi

DELPHI
Fair
06:4720:10 EEST
Feels like: 8°C
Wind: 0km/h NNE
Humidity: 70%
Pressure: 1011.18mbar
UV index: 0
SatSunMon
17°C / 5°C
17°C / 5°C
18°C / 9°C

x