Άμφισσα

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι γυναίκες μίας λαμπρής πόλης. Από τη Νύμφη Άμφισσα στη Λενιώ της Χάρμαινας» έχει κυρίαρχο στόχο μέσα από την πολιτιστική κληρονομιά της Άμφισσας,  της μεγίστης και ονομαστοτάτης πόλης των Λοκρών σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία,  να αναδείξει την αξία της γυναίκας και τον πολυδιάστατο και κομβικό ρόλο των γυναικών διαχρονικά.

 Περιλαμβάνει δύο διαδραστικές εφαρμογές, ένα παζλ και ένα παιγνίδι με κάρτες μνήμης, και επιδιώκεται μέσα από εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Άμφισσας όπως ειδώλια, αγγεία, μεταλλικά αντικείμενα, λυχνάρια, κοσμήματα, μικρογραφικά θεατρικά προσωπεία, γλυπτά, νομίσματα και επιγραφές, να ιχνογραφήσουμε τη ζωή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 Μέσα από θεματικές ενότητες, όπως η οικοδομική δραστηριότητα, η οικιακή ζωή, η διατροφή, οι ασχολίες ανδρών και γυναικών, ο κόσμος των παιδιών, η δημόσια ζωή, οι ταφές, η θρησκεία, η λατρεία, το θέατρο, ο χορός και η μουσική, αναδύονται οι πολλαπλοί ρόλοι των γυναικών στον κοινωνικό τους περίγυρο κατά την αρχαιότητα και η συμβολή της γυναίκας στην πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη του τόπου.

Επιλέξτε παιχνίδι

Παζλ

Κάρτες

Η δήλωση καταρτίστηκε από τη ΔΗΔ κατόπιν σάρωσης της ιστοσελίδας με το διαγνωστικό εργαλείο WAVE (Website Accessibility Evaluation Tool)

Ψηφιακοί Δελφοί © 2020. | Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Γλωσσάρι |

Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Σχεδίαση & Ανάπτυξη APT Information Systems S.A.

Weather @Delphi

DELPHI
14°
Fair
06:4620:11 EEST
Feels like: 14°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 57%
Pressure: 1009.48mbar
UV index: 1
SunMonTue
18°C / 6°C
20°C / 11°C
22°C / 10°C

x