Δελφοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναζητώντας τον δικό μου χρησμό» περιλαμβάνει δύο διαδραστικές εφαρμογές, ένα παζλ με τρεις βαθμούς δυσκολίας και ένα παιγνίδι με κάρτες μνήμης με δύο βαθμούς δυσκολίας.
Τα απεικονιζόμενα στις εφαρμογές αντικείμενα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών και καλύπτουν τη χρονολογική περίοδο από τον 7ο αι. π.Χ. ως τον 2ο αι. μ.Χ. Είναι έργα από μάρμαρο, πηλό και πολύτιμα μέταλλα, όπως χρυσός και χαλκός, τα οποία δωρίθηκαν από τους πιστούς στον Πύθιο Απόλλωνα. Οι δωρητές τους, Έλληνες και ξένοι, προσέφυγαν στο μαντείο με τις πλούσιες προσφορές για να αναζητήσουν τον δικό τους χρησμό. Οι ανασκαφικές έρευνες αποκάλυψαν μικρό μόνο μέρος από τις προσφορές αυτές, οι οποίες σήμερα φανερώνουν στον επισκέπτη τη λαμπρή κληρονομιά των Δελφών.
Στην ίδια σελίδα μπορείτε να εντοπίσετε το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού μουσειοφακέλου του προγράμματος «Αναζητώντας τον δικό μου χρησμό» και συγκεκριμένα τα έντυπα του μαθητή και του εκπαιδευτικού, απανθίσματα από κείμενα για τους Δελφούς, συνοπτικό οδηγό του αρχαιολογικού μουσείου, κείμενο για τους χρησμούς και εκτενές χρονολόγιο.

 

Επιλέξτε παιχνίδι

Παζλ

Κάρτες

Η δήλωση καταρτίστηκε από τη ΔΗΔ κατόπιν σάρωσης της ιστοσελίδας με το διαγνωστικό εργαλείο WAVE (Website Accessibility Evaluation Tool)

Ψηφιακοί Δελφοί © 2020. | Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Γλωσσάρι |

Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.
Σχεδίαση & Ανάπτυξη APT Information Systems S.A.

Weather @Delphi

DELPHI
12°
Fair
06:4620:11 EEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h SW
Humidity: 66%
Pressure: 1010.16mbar
UV index: 0
SunMonTue
18°C / 6°C
20°C / 11°C
22°C / 10°C

x